Kommenteeri

Mis vahe on kombuchal ja kombucha-laadsel joogil?

Kas teadsid, et iga kombucha ei olegi kombucha? Samamoodi nagu iga juustulaadne toode pole juust. Ära lase enda eksitada sildist kombucha-jook ja uuri lähemalt, kas tegemist on tõesti ehtsa kombuchaga.
USAs, Saksamaal ja paljudes teistes Lääne riikides on kombucha populaarne karastusjook, olgu siis lõunasöögi kõrval või õhtul baarileti ääres. Ent paljud suurte joogitootjate kombucha-joogid ei ole valmistatud klassikaliselt fermenteerimise teel, vaid need on pastöriseeritud ehk kuumtöödeldud. Seeläbi on kaotsi läinud ka kombucha üks suurimaid kasutegureid: elusad head bakterid.

Jook, mida on pärast fermenteerumist pastöriseeritud, kaotab ära ka oma naturaalse kihiseva mulli ning sellesse lisatakse süsihappegaasi. Kui näed etiketil kombucha
koostises süsihappegaasi, siis on see üks märk, et jook pole aeglaselt fermenteerunud,
sest miks peab naturaalse mulliga joogis olema kunstlik mull? 

Kombucha-laadne jook ei ole kombucha ehk traditsiooniline teeseenejook, vaid tavaline
limonaad. Tihtilugu on kombucha-laadses joogis suhkrut sama palju kui Coca Colas.
Seevastu naturaalses kombuchas on suhkrusisaldus madal. Sõltub muidugi ka tootjast, kuid Ra Life püüdleb minimaalse suhkrusisalduse poole, sest suhkrut on tänapäeval jookides niigi palju ja liigne suhkur tapab kombucha enda mõnusa maitse. 

Seega, kui valid kombuchat ja soovid kasu saada selle kombucha kasulikkusest, mida on
tarvitatud aastatuhandeid, siis vali just naturaalselt fermenteeritud kombucha, mitte
pastöriseeritud kombucha-laadne jook, mis on sisuliselt magus ja tavaline limonaad. 

Lisa kommentaar

Email again: